Na Gaštančeku môžu po roku opätovne zažiariť mladé hudobné talenty

27.05.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 27. mája (TASR) - Mestský dom kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou bude patriť o niekoľko dní mladým hudobným talentom. Uskutoční sa tu 12. ročník tradičného súťažného festivalu s názvom Gaštanček 2012.
Peter Novák z organizačného tímu podujatia TASR informoval, že Gaštanček 2012 odštartuje v estrádnej sále vranovského MsDK v nedeľu 3. júna o 15.00 h. Hudobný festival ponúka každoročne možnosť zviditeľniť sa mladým nádejným spevákom vo veku 9 až 15 rokov.
"Ako mladší brat septembrového súťažného festivalu dospelých spevákov s názvom Zlatý Gaštan sa Gaštanček zaradil medzi podujatia, ktoré sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou hudobného života mesta Vranov nad Topľou. Podľa našich skúseností ide zároveň o akciu s pozitívnym vplyvom na ďalší rozvoj začínajúcich interpretov," konštatoval Novák.
Do finálového kola Gaštančeka postúpilo v tomto roku v rámci dvoch vekových kategórií súťaže 13 mladých interpretov. Počas nedele sa publiku predstavia so skladbami domácich a zahraničných autorov. Postupu jednotlivých účinkujúcich predchádzalo zaslanie demonahrávok ich piesní na adresu vranovského domu kultúry spolu s vyplnenou prihláškou. Túto podmienku si museli splniť do 31. marca tohto roka.
 

Vyberte región